Dashboardcamera’s niet alleen handig voor uw, maar ook uw bedrijf

Als Nederlanders rijden we veel in de auto. Het liefst willen we natuurlijk zo veilig mogelijk rijden. Het is van groot belang dat we veilig van A naar B komen, zonder dat ons iets overkomt. In Nederland zorgen we ervoor dat iedereen die een rijbewijs in bezit heeft, goed en veilig kan rijden. Wij zelf hebben hier invloed op, maar ook andere in het verkeer kunnen dit beïnvloeden. Soms gebeuren er ongelukken zonder dat u het kon voorkomen of zijn het anderen die het ongeluk veroorzaken. Om u eigen rijstijl en de rijstijl van anderen te bekijken kunt u overwegen een dashcam aan te schaffen. 

Dashboardcamera

Een dashboardcamera ook wel kort gezegd een dascam is een videocamera die boven op het dashboard van een auto wordt geplaatst. Zo kan de camera alles filmen wat voor de auto gebeurt. Er zijn ook webcams die zowel voor als achter de auto kunnen filmen. Deze beelden kunnen zorgen voor bewijsmateriaal voor de verzekering. Ook bij ongelukken kunnen beelden een uitgang bieden. Mede door beelden kan er worden gezien hoe het ongeluk precies gebeurd is en wie of wat de schuldige zijn. Dashcams zijn beschikbaar in alle soorten en maten en worden vaak geproduceerd in China en Zuid-Korea. In Rusland heeft elke auto een dashcam. Dit komt omdat het verplicht is gesteld door verzekeringsmaatschappijen, doordat er in Rusland veel fraude in het verkeer plaatsvindt. Verder wordt in Engeland elke huurauto voorzien van een dashcam. Zo kan de verhuurder precies zien hoe er schade is gekomen aan de auto. Dit zorgt voor een extra zekerheid bij de verhuurder. In Nederland en België zijn dashcams legaal en valt het onder de vrije nieuwsgaring. Als de beelden dan worden gepubliceerd is het wel zaak dat de personen in de video onherkenbaar worden gemaakt. 

Dashcams voor uw bedrijf 

Het aanschaffen van een dashcam kan niet alleen handig zijn voor uw als privépersoon, maar ook voor bedrijven kan het erg handig zijn. Met behulp van dashcams kunnen grote risico’s en ongelukken worden voorkomen. Met behulp van verizon connected integrated video kan onveilig rijgedrag worden aangepakt. Als onveilig gedrag zich voordoet, kunt u de beelden bekijken om beter te begrijpen wat er gebeurde. In het geval van een ongeluk kan er bewijsmateriaal worden geleverd in geval van valse aangifte. Slimme videotechnologie kan zelfs aangeven aan de werkgever hoe serieus een incident was. Dit gaat als volgt, als de AI-engine beoordeelt dat er onveilig rijgedrag plaatsvindt wordt het geclassificeerd als een aanrijding, gevaarlijk, agressief rijden, of laag risico. Vervolgens ontvangt de werkgever binnen enkele minuten een melding. Zo kan er direct actie worden ondernomen, zonder eerst uren aan beelden door te spitten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *