Waarvoor heb je noodverlichting nodig?

De noodverlichting led vind je meestal bij een nooduitgang. Maar ook kunnen ze verspreid door een gebouw de weg aangeven naar de nooduitgang. Het is een herkenbaar symbool wat je kunt volgen tijdens calamiteiten. Meestal krijg je dit ook te zien op het ontruimingsplan van een gebouw. Hierover wordt je dan in de meeste gevallen ook nog eens goed voorgelicht. Bedrijven kunnen zelf kiezen welke lampen ze daarvoor willen gebruiken. Zo heb je lampen die continu branden en waar je dus niet op hoeft te wachten voor ze ingeschakeld zijn. Ook heb je lampen die handmatig aangezet moeten worden d.m.v. het indrukken van een brandalarm bijvoorbeeld. Dit is een verstandige keuze omdat je dan natuurlijk veel stroom kunt besparen. Echter is het niet de veiligste keuze omdat het niet altijd aan staat weet je niet wanneer er een lamp kapot is.

Een goede deursluiting vinden

Een goede deursluiting kan heel belangrijk zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn om het feit dat je geen energie wil verspillen. Maar ook is het voor de veiligheid tijdens een brand belangrijk. Wanneer je een goede deursluiting of deurdranger hebt dan sluiten deze ruimtes automatisch. Hierdoor voorkom je dat de brand zich snel verder verspreid. Wel is het zo dat er deuren moeten zijn die open blijven voor de vluchtroute. Denk hier dus van tevoren goed over na. Je kunt een deurdranger zelf laten instellen of je stelt hem zelf in. Je wilt immers niet dat de deur een harde klap maakt. Dit kan namelijk voor beschadigingen zorgen. Maar wanneer hij te langzaam dicht gaat verspil je weer meer energie. Het vinden van de juiste verhoudingen is dus moeilijk.

Een veilig gebouw creëren

Je kunt een gebouw veilig maken door het plaatsen van noodverlichting. Deze verlichting geeft aan waar bezoekers of bewoners naar toe moeten gaan bij een calamiteit. Dit kan een vluchtroute zijn in het geval van een overval. Maar het kan ook de veiligheidsroute betreffen die je gebruikt bij brand. Het hebben van goede deurdrangers is in dat geval ook noodzakelijk. Zo kun je de brand of overvaller hermetisch afsluiten waardoor het zich niet snel kan verplaatsen door het gebouw. Zo krijgt iedereen de kans om snel en veilig het gebouw uit te komen. Het is belangrijk om je goed te laten adviseren hierin. Meestal is er wel een veiligheidsbureau bij jou in de buurt.

Gesponsord artikel 

Dit Artikel door GMU | Data Driven Google AdWords is gesponsord. Het is belangrijk om een goede positie in de zoekmachine te hebben. GMU helpt je daarbij en kan je ook helpen bij het effectief adverteren in de zoekmachine. Google AdWords gaat tegenwoordig verder onder de naam Google ADS. Dit programma wordt gebruikt voor het betaald adverteren in de zoekmachine. GMU helpt je om de beste zoekwoorden te vinden. Maar daarnaast kijken zij ook hoe je lokaal op kunt vallen en welke doelgroep bij jouw product past. Daardoor kun je ontzettend veel geld besparen op de advertentiekosten. En je bereikt ook nog eens een groter publiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *