Zo zorg je voor een veilig gebouw bij nood!

noodverlichtingsarmatuur

Bij nood is het belangrijk om een veilig gebouw te hebben, waarbij je het pand snel kan verlaten. Hiervoor kan je diverse beveiliging kopen, zoals een panieksluiting, paniekslot of noodverlichting. Wij vertellen jou hier meer over.

Panieksluiting of paniekslot

Om jouw deur veilig te maken heb je de keuze uit een panieksluiting of paniekslot. Een panieksluiting is met één beweging oftewel met één druk op de knop te ontgrendelen. Daarnaast is hij er voor diverse deuren, waaronder enkele en dubbele deuren. De panieksluiting wordt vooral gebruikt in openbare gebouwen, zoals zwembaden, bioscopen en winkelcentra. Ook kan hij, als hij voor de enkele deur geschikt is, gecombineerd worden met een codeslot, waardoor hij van buitenaf en/of met code ook te openen is. Je hebt de panieksluiting ook met een SKG keurmerk, die wel 3 minuten inbraakwerend is. Bovendien zijn de sluitingen in meerdere kleuren beschikbaar. Een paniekslot heeft ook een SKG keurmerk, dus is inbraakwerend, maar is alleen geschikt voor enkele buitendeuren. Ook dit slot is met één handeling te bedienen. Verder beschikt het paniekslot over een vastzet functie, wat betekent dat de dagschoot in ingetrokken toestand vast te zetten is. Hierdoor kun je de deur in combinatie met een deurdranger als centrale toegangsdeur gebruiken. Wel zijn ze alleen voor naar buitendraaiende deuren geschikt. Ze zijn er voor deuren met diverse draairichtingen en vergrendelen automatisch. Door het automatisch vergrendelen en de nacht- en dagschoot zijn panieksloten goed geschikt voor situaties waar hoge eisen aan beveiliging worden gesteld. De panieksluiting is meer voor deuren in openbare gebouwen geschikt waar minder hoge eisen aan zitten. De keuze is dus afhankelijk van welke jij het handigst vindt en welke eisen er aan beveiliging aan zitten. Zo maak je de juiste keuze. 

De voordelen van noodverlichting

Een deur met panieksluiting of paniekslot kan iedereen niet zomaar en snel in een groot gebouw vinden, zeker als je het gebouw totaal niet kent. Ook als de stroom uitvalt is het handig om te weten hoe je het pand verlaten moet. Hiervoor moet iedereen dus de vluchtroute weten en dat kan alleen met noodverlichting. Noodverlichting is verplicht in gebouwen en heeft diverse voordelen. Zo kan je altijd de vluchtroute zien, ook al valt de stroom uit. Dit komt doordat de noodverlichting over een led beschikt, die in nood een brandduur van wel ongeveer 3 uur heeft. Dat is dus lang genoeg om iedereen het gebouw te laten verlaten. Daarnaast heb je ze met diverse bewijzering, dus links, rechts, naar boven en naar beneden. Deze pijlen staan aangegeven op de pictogramborden in een eenvoudig plaatje. Op deze manier kan iedereen het bord begrijpen, dus ook kinderen en mensen uit een andere cultuur. De noodfunctie werkt continu en bovendien heeft het noodverlichtingsarmatuur een brandtijd van wel 20.000 uur. Geen gedoe dus met het wisselen van lampen en bovendien verbruiken deze lampen niet veel stroom. Bij noodschakeling is de lamp uitgeschakeld en wordt de accu automatisch opgeladen. Bij uitval van stroom zal hij meteen gaan branden. Bovendien kan noodverlichting zowel op het plafond als aan de muur gemonteerd worden en is de montage zeer eenvoudig. De pictogramborden zijn eenvoudig te combineren met het noodverlichtingsarmatuur, maar er kunnen ook stickers op de lamp geplakt worden. Je kan dus helemaal zelf beslissen hoe je de vluchtroute aangeeft en dat tegen een scherpe prijs. Kijk dus snel eens in de webshop van Panieksluiting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *